De bruiloft en meer!
Door: Dirk
Blijf op de hoogte en volg Familie
23 December 2005 | Nepal, Kathmandu
Inmiddels ben ik alweer 5 weken aan het werk, en het leven is nog steeds mooi hier! Ik zat even na te denken over wat interessant is om te vertellen. Natuurlijk wil ik jullie op de hoogte stellen van mijn onderzoeksvoortgang, en daarnaast hebben jullie een bruiloft tegoed!
Mijn onderzoek richt zich op exportmogelijkheden te ontdekken voor producten hier, met als uiteindelijke doel om inkomen te genereren voor een arme bevolking. Eigenlijk is het vrij nieuw wat ik hier doe: Op een gestructureerde manier over export nadenken. Maar ik merk wel dat het de mensen binnen SNV interesseert en ze willen er erg graag vervolg aan geven. Vanochtend heb ik mijn eerste voortgangsreportage gegeven, en iedereen lijkt tevreden te zijn. Dus ik ook!
Dan over de bruiloft! Zoals verteld ben ik dus uitgenodigd voor een bruiloft. Het ging om een uithuwelijking, iets wat hier nog heel gebruikelijk is. Binod, mijn nieuwe Nepalese vriend, had zijn aanstaande één keer gezien en dat was om zijn huwelijk toe te zeggen. Op dag 1 van zijn huwelijk zou hij haar voor de tweede keer zien. Maar ze mochten nog niet met elkaar praten en in het begin ook niet bij elkaar in de buurt zijn. Bij de tempel hadden de familie en vrienden van Binod zich verzameld, en samen zaten we te wachten op de bruid. Na een uurtje kwam de bruid in prachtige kleding een mooi kroontje op haar hoofd, onder begeleiding van haar moeder en de koppelaarster. De rest van haar familie was niet uitgenodigd…
Nog een uurtje later was ook de priester paraat en konden de rituelen beginnen. Voor het eerst mocht Binod ook dicht bij zijn vrouw zitten. De bruid heeft de hele dag niet op mogen kijken, alleen maar naar de grond… Het was erg indrukwekkend om twee vreemden van elkaar allerlei rituelen uit te zien voeren om voor het leven aan elkaar gebonden te zijn. Het waren vooral offers van bloemen en fruit om de goden gelukkig te stemmen en daarmee geluk te hebben in hun huwelijk.
Na alle rituelen zaten we allemaal op de grond om geweldig Nepalees voedsel te eten… met de handjes natuurlijk! Ook werd het rijstbier te voorschijn gehaald, twee boxen en een cd-speler dus het feest barstte los! Tot het donker werd hebben we op de tempel gegeten, gedronken, gedanst en gelachen, wat mooi zeg! Met op de achtergrond Kathmandu en de geweldige bergen!!
Deel 2 vond 3 dagen geleden plaats. Binod mocht zijn vrouw ophalen bij haar ouderlijk huis! In de tussenliggende 3 weken mocht hij geen contact met haar hebben. Ik was erg blij te zien dat ze nu wel op mocht kijken en ook gelukkig leek te zijn. Ze lachte zelfs af en toe! Het was weer een feest met veel eten en drinken. Gelukkig ontdekte ik net op tijd dat er ook een buffet bij was, want de Nepalese whisky hakte er goed in op de nuchtere maag...
Tja, wat kan ik zeggen over nepal…. Het is geweldig hier! De mensen zijn zo vriendelijk, open en ik je kunt er erg mee lachen. Dan heb ik mijn basisingrediënten wel om me erg te vermaken! Gister heb ik mijn ouders, Kim en Emiel opgehaald van het vliegveld. Weer eens goed bijpraten, en echt kunnen communiceren!! Daarom mis ik jullie af en toe: hoe leuk Nepal ook is, écht een goed gesprek is erg lastig in het gebrekkig Engels.
Hopelijk gaat in Nederland alles goed met jullie. Het is erg gek om me hier voor te stellen dat het nu koud is, binnen de CV’s lekker aanstaan, kerstboompjes, en veel te veel kerstmuziek op sky radio. Geniet ervan en ik wens jullie ook alvast een heel gelukkig 2006!!
Tot snel.
Dirk
23 December 2005 - 09:28
Esther:
Hej Dirk, klinkt erg mooi allemaal maar ook best wereldvreemd.... een blauwtje lopen is er iig niet bij:-)... maar zijn de vrouwen daar ook echt gelukkig of worden ze best wel onderdrukt? Wens je ook een fijne kerst enzo toe, veel plezier met de fam! Kusjes Esther -
23 December 2005 - 11:11
Peer:
Het avontuur wordt steeds mooier. Genieten, zelfs voor een lezer. Good luck en alvast gelukkig nieuwjaar!Peer -
23 December 2005 - 13:09
Demi:
heey neef
ik hoop dat je nog veel plezier hebt daar!
en alvast prettig feestdagen en een happy new year !!!! -
23 December 2005 - 17:21
Schas:
En jij zegt dat ik lange berichten op mijn site plaats ;) Lijkt me een hele belevenis zo´n bruiloft meemaken. Enjoy your stories! Ook vanuit Argentinie Feliz Navidad! Beso Marije -
23 December 2005 - 17:22
Schas:
Oh ja en heel veel plezier met de family! -
24 December 2005 - 12:01
Demi:
heey dirk ik was gister helemaal vergeten te zeggen : veel plezier met de familie en doe ze daar de groeten -XXX-sies Demi -
24 December 2005 - 13:40
Bientje:
He Dirkie!
Wauw! Dat is wel speciaal, om bij een bruiloft aanwezig te zijn. Klinkt heel cool allemaal!
Idd gek om niet in het koude NL te zijn met kerst, maar in de warmte. Jammer dat we Mariah Carry missen met haar prachtige cristmascarrol. Gelukkig hebben we vorig jaar al een beetje geoefend met kerstliedjes in de hitte, remember? WWWWWWIII wanna wish you a merry x-mas...
Veel plezier met de fam en succes met je onderzoek! -
24 December 2005 - 13:42
Bientje:
deel II
Zag ik jou nu met een La Costa shirtje?????!! Neem aan dat het een echte nepper is, of ben je van je geloof afgevallen???? -
24 December 2005 - 15:13
Thijs En Chantel:
Namaste,
Wat een gave verhalen... onze heimwee naar al die mooie landen groeit weer hoor! Geniet ervan, nog heel veel plezier en natuurlijk gezellige feestdagen met een gelukkig nieuwjaar!!!! Groetjes.... -
24 December 2005 - 15:17
Nog Een Keer Wij....:
Natuurlijk ook veel succes met je onderzoek!
groetjes Thijs en Chantel -
25 December 2005 - 14:50
Wop En Sietie Leistra:
Zonet je site bekeken (mooi) en vooral genoten van je reis door Tibet. De beelden kwamen me bekend voor, want ik koop voor de wereldwinkel kaarten in van de Tibet Support Groep. We wensen je, samen met je familie, fijne dagen toe en een gelukkig en suksesvol 2006!
Met Friese groetjes uit Sneek. P.S. Laat je niet verleiden tot een Nepalees huwelijk!!!!!!!! -
25 December 2005 - 23:42
Cor:
tja....jongen jij wilde graag met kerst alleen zijn
lol lol
ik had graag geruild hoor
maar ik heb zo mijn verplichtingen en heb mijn dochter ook al uitgehuwelijkt ze mogen elkaar wel vaker zien
hasta lavista
fijne dagen en een goed 2006
uut grunn -
26 December 2005 - 17:39
Ed En Els:
hoi dirk, leuk om weer wat van je te horen,en fijn dat je ouders, kim en emiel goed zijn aangekomen..30 dec.12.00 zullen we aan jullie denken..groetjes speciaal aan joan van els doei -
29 December 2005 - 17:09
Nepalese Corry Konings:
ey djambaAAA..... ey djamba!!! -
03 Januari 2006 - 14:25
Johannes:
He Driekus,
Gelukkig nieuwjaar vanuit Nederland! Dat je maar met succes mag afstuderen. Jou kennende zal dat echter wel goed komen.
Johannes -
05 Januari 2006 - 11:21
Klasina:
Vergeet je niet af en toe te relaxen? Al dat afgestudeer daar word niemand beter van, ghighi Ben erg benieuwd wat t local-expat-pakket bij Le Meridien inhoudt! -
07 Januari 2006 - 09:06
Henry En Joan:
Wij zijn weer veilig thuis! Laten gauw iets persoonlijks horen. Hebben het grandioos gehad. Genieten nog na met volle teugen. Heb inmiddels Riek en Teun al aan de telefoon gehad over het Ganesh projekt. Waren laaiend enthousiast en ontroerd over onze verhalen. Zij willen graag in februari met hou contact hebben. Hebben wij het nog wel over. Dag lieverd, je was geweldig.mm..mmm.. -
08 Januari 2006 - 09:40
Zussie:
een rooftopje zou niet verkeerd zijn, helaas is de temperatuur hier een heel stuk later!! We hebben pap gered van een Arabier in Bahrein en zijn nu dus weer veilig thuis. Tuurlijk op Duivendrecht al aan de friet sate!! (En Emiel ging voor het open ruggetje) Geniet nog daar!
Enne...just chill, chill, just chill!! Liefs van je zussie -
08 Januari 2006 - 19:29
Klasina:
Hmmmm, potato oorlog stond nog niet bij mij op het menu maar de dropjes en stroopwafels zijn weer voor het grijpen. Toch weer iets positiefs ontdekt aan Nl waar het toch weer heel anders binnekomen was. Chill, chill.. just chill, cyamba, hoi chyamba!! -
12 Januari 2006 - 20:41
Els En Ed:
hoe gaat het jongeman??we hebben al veel foto's gezien bij je ouders,leuk allemaal..we zullen je met de wintersport wel missen dirk,maaaar we houden contact..groetjes van fred.. en oud-tante els